Pitkät perinteet

Tutustu tarkemmin Sylvi Salosen 85-vuotiaaseen taipaleeseen tästä linkistä.

 1927

Rakkaudesta kädentaitoihin

Turun piirustuskoulusta valmistunut merimaskulainen Sylvi Salonen perusti omaa nimeään kantavan käsityöliikkeen Turun Mariankadulle vuonna 1927. Kaupassa Sylvi myi kirjontatöitään, joiden suunnittelussa hän hyödynsi piirustustaitoaan.

"Teen niin kaunista kuin osaan, niin hyvin kuin mahdollista."

Kotiteollisuus nostatti kansallistunnetta

Pula-aika oli mennyt ja suomalaisuus kukoisti -samoin Sylvin yritystoiminta. Vuonna 1932 Sylvi Salonen mainosti kansallispukuja, ryijyjä ja kudontatöiden malleja kirjeissään kotitalouksille:

"Arv. Kodinhaltija!

Suomen kansa elää nykyään kansallista nousukautta. Suomi suomalaiseksi kieleltään ja mieleltään, tämä on nykyhetken tunnus. Annamme yhä suuremman arvon esivanhempiemme työlle ja saavutuksille. Kunnioitamme ja vaalimme parhaamme mukaan esi-isiemme perinteitä. Kauniit kansallispukumme, ryijymme y.m. ovat astuneet esiin museoiden kätköistä..."

Perheyritys jo kolmannessa polvessa

Sylvi Salosen tytär, kotiteollisuusopettaja Riitta Suomi seurasi äitiään yrityksen omistajana ja toimitusjohtajana. Hän toimi pitkään myös mm. Suomen kotiteollisuusliiton puheenjohtajana. Nykyään yritystä luotsaa Riitan tytär Sanna Suomi.

2012

Virvoitusjuomatehtaasta kädentaidon keskukseksi

1900-luvun alussa Linnankatu 14 b:ssä toimi virvoitusjuomatehdas Sampo. Sylvi Salonen on herättänyt yrittäjyyden vanhassa kivitalossa jälleen henkiin. Yritys entisöi liikehuoneistonsa vanhaa kunnioittaen ja muutti tiloihin syksyllä 2010.

Fortuna-kortteli esittelee käsityöläisyyttä ja designia

Fortuna-korttelista muodostuu lähivuosina Aurajoenrantaan uniikki kulttuurilla rikastettu kauppakortteli, designkeskus ja matkailukohde. Rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Fortuna-korttelin äiti Sanna Suomi toi Sylvi Salosen ensimmäisenä uutena yrityksenä kortteliin.

Sylvi Salonen- jokaiseen kotiin kaunista käsin tänäänkin

Liiketoiminta on laajentunut käsityötarvikkeista lahjatavaroihin ja sisustustarvikkeisiin, sekä tukkumyyntiin. Kotimaisuuden ohella skandinaavisuus on tärkeässä osassa. Sannalla riittää visioita tulevaisuudelle. Käsityötaitoa ja käsintehtyjä tuotteita arvostetaan nyt enemmän kuin koskaan.

Left product image
Middle product image
Right product image